Solymári Bringások

Merre menjek...

A mai rohanó világban senki se szeret kóvályogni. Amikor valami fontos eseményre megyünk vagy csak konkrét céllal utazunk szeretnénk a lehető legpontosabb útvonalon haladni. Ilyenkor jöhetnek szóba a navigációs kütyük és a jó öreg térképek. 
gps.jpg
Jó magam az esetek 90%-ában, erdőben mindig megtervezem előre utamat. A mai turista térképek igen hasznos tárgyak ám macerás a használatuk. Ilyenkor elgondolkodik az ember milyen másik megoldás létezik még. Ez elég egyszerű ott van ugyanis mindig az okostelefonunk. Több olyan alkalmazás is létezik ami úgynevezett GPX fájl kezelésre van. A GPX fájlokat online oldalak segítségével hozhatunk létre. Itt megtervezzük a nekünk tetsző útvonalat, majd rátöltjük készülékünkre. Innentől kezdve van egy térkép a zsebünkbe. Az eltévedés esélyét a minimálisra csökkentve. A csodakütyü GPS-ekre nem kívánok kitérni, hisz kevesen engedhetjük meg egy több tízezres kütyü megvételét. És szerintem a mobiltelefonunk is van olyan okos hogy ne tévedjünk el. Akik viszont a jó öreg térképekre hagyatkozik (néha én is) egy feledhetetlen élménnyel lesz gazdagabb amikor az erdő közepén szorgosan böngészi az utak sokaságát. 
Mindenkinek azt javaslom próbálja ki a papírformát már csak a feeling miatt is, utána pedig elő a kütyükkel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://solymaribringasok.blog.hu/api/trackback/id/tr268555854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása